Home ›› Aanbod ›› Groepsles ›› Les Mills Lessen ›› Grit Strength

Les mills grit strength: Dé high-intensity interval training

Hoe lang denk jij dat je moet sporten om je doel te behalen? Maak kennis met Les mills grith strength. Een high-intensity interval training van slechts 30 minuten. Lees meer:

Les mills grit strength

Les Mills lessen worden steeds populairder. Niet gek, want deze lessen maken onderdeel uit van het grootste fitnessprogramma ter wereld. De lessen bestaan uit wetenschappelijk onderbouwde oefeningen, die gedaan worden op goede uptempo muziek, waardoor jij net wat extra power hebt om die oefening langer vol te houden. Gecertificeerde fitnessinstructeurs begeleiden jou hierbij. Eén van de groepslessen die wij bij Healthcenter Capelle aanbieden is Les mills grit strength. Een high-intensity training waarin je in slechts 30 minuten tijd tot het uiterste gepusht wordt en jouw resultaten kan bereiken.

groepsles les mills grit strength
TRAIN MEE MET EEN GRATIS DAGPAS

Zo ziet een les mills grit strength les eruit

Iedere les kent een vaste opbouw. Een versnelde warming-up laat jouw hartslag binnen een korte tijd stijgen. Hierna gaan we de spieren aan het werk zetten door middel van een halter en gewichtsschijven. Het doel van een les mills grit strength les is het maken van zoveel mogelijk herhalingen op een zo hoog mogelijk tempo. Wanneer je spieren en je conditie er genoeg van hebben, is het tijd voor het laatste onderdelen van de les: je hartslag naar beneden brengen en afsluiten met een pittige core training. Bekijk deze video om te zien hoe een training er in werkelijkheid uitziet.

Ben je een beginner? Ook dan is deze les geschikt voor jou. Je kunt namelijk zelf bepalen welk gewicht je gebruikt. Je zal merken dat het steeds makkelijker gaat en je na loop van tijd een zwaarder gewicht kan gaan gebruiken.

Les mills grit strength werkt écht

De wetenschap heeft het bewezen: Les mills grit strength werkt. Dit komt onder andere door het HIIT trainingseffect, waardoor je nog uren na je workout calorieën verbrandt, je je conditie verbetert, meer spiervezels gebruikt, meer spierweefsel aanmaakt en vet verbrandt. "Wanneer wij een workout samenstellen, zoals bijvoorbeeld ons HIIT-programma GRIT, ontwerpen we het op zo'n manier dat de hartslag zo vaak mogelijk boven de 85% uitkomt", vertelt Bryce Hastings (Les Mills Head of Research). "Dit betekent dat er hele hoge intensiteitspieken worden afgewisseld met periodes van compleet herstel. Deze pieken zorgen voor bepaalde biochemische reacties die heel specifiek bij een HIIT workout horen."

dumbell les mills grit strength
TRAIN MEE MET EEN GRATIS DAGPAS

De voordelen van Les mills grit strength

Les mills grit strength biedt verschillende voordelen. Zo zorgt het er onder andere voor dat je:

  • snel resultaten boekt;
  • een gespierd en atletisch lichaam krijgt;
  • metabolisme overuren maakt, waardoor je uren na de workout nog extra calorieën verbrandt;
  • geen uren hoeft te trainen om resultaat te boeken;
  • samen traint met een gemotiveerd team op je eigen tempo.

Les mills grit strength bij Healthcenter Capelle

Wil je deelnemen aan een les mills grit strength les? Neem contact met ons op of kom bij ons langs voor een persoonlijk kennismakingsgesprek. Healthcenter Capelle is gelegen aan de Hoofdweg in Capelle aan den IJssel, precies op de grens met Rotterdam. Direct achter de ingang kun je gratis parkeren.

Aanvragen dagpas

Scroll naar boven